MERUŇKOVÝ DŽEM S PEKTOGELEM

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE / ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM / 




INGREDIENCE: 3 kg meruněk, 2,5 kg cukru, 2 balíčky Pektogelu, 2 lžičky kyseliny citrónové, 1/2 lžičky Sorbanu. POSTUP PŘÍPRAVY: Meruňky omyjeme, necháme okapat, rozkrojíme a vypeckujeme. Větší plody překrájíme, vložíme do širšího hrnce, posypeme polovinou cukru, promícháme a zahřejeme. Vaříme asi 5 minut, pak sejmeme z ohně, přikryjeme a necháme do druhého dne proslazovat. Poté opět přivedeme k varu a necháme odpařit část šťávy. Přidáme zbytek cukru, Pektogely a opět povaříme. Ke konci vmícháme kyselinu citrónovou, Sorban a ukončíme var. Můžeme přidat i sklenku nebo alespoň lžičku meruňkovice. Horký džem lijeme do skleniček, uzavřeme je víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme chladnout. Po vychladnutí uklidíme do chladné místnosti.

MERUŇKOVÝ DŽEM S PEKTOGELEM MERUŇKOVÝ DŽEM S PEKTOGELEM



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1414 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz